Egzotikus nászút ...nyáron?

Sok-sok pár szeretné egzotikus, pálmafás, vakítóan fehér homokos tengerparton eltölteni a nászútját, a tengerben és a medencében fürdőzve, a szikrázó napsütésben csokoládébarnára sülve. Mivel a legtöbb esküvő nyáron van, és a párok rögtön az esküvő után indulnának is a nászútra, nehéz megtalálni azokat az egzotikus helyeket, ahol nem mossa el a monszun vagy a hurrikán a mézesheteket. 

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk 7 olyan egzotikus helyet, ahol szép időre számíthattok a nászúton akkor is, ha a nyári hónapokban indulnátok. Természetesen eső bármikor és bárhol előfordulhat a nagyvilágban, főleg így a klímaváltozás közepette, de az alábbi helyszíneken békés, nyugodt és szép nyári idő van, nem kell hurrikántól, napokig tartó esőzésektől, viharoktól tartani.

naszut8.jpg

1. Mauritius

Afrika keleti partjától kb. 3000 km-re, Madagaszkár mellett található ez az egzotikus, vulkáni eredetű trópusi sziget, amelyhez néhány körülötte elhelyezkedő atoll is tartozik. A sziget óriási ragyogó smaragdnak tűnik a szikrázó napfényben, különlegessége, egyedisége történelmén túl gazdag növény- és állatvilágában is megmutatkozik. Mauritiust nevezhetjük az "Örök nyár" szigetének is, hiszen a tengerpart vonulatában az éves átlaghőmérséklet 19-31 Celsius fok körüli. Monszun nem érinti a szigetet, június és szeptember között 20-24 fokos átlaghőmérsékletre és kevés csapadékra lehet számítani. 
Mauritiusról több nászutas infó itt.

2. Seychelles-szigetek

A Seychelles-szigetek Madagaszkártól északkeletre, az Indiai-óceánban található. A Seychelles-szigetek egyedülálló, a világ legnagyobb korall atollja, melyet egy sereg látványosság tesz a világ utolsó "Édenkertjévé". A szigeteket kivételes szépsége és a gondosan megóvott növény- és állatvilága és az érintetlen természeti környezet tette a nászutasok első számú célpontjává világszerte. A Seychelles-szigeteki nyaralás a legdrágábbak közé tartozik a világon, nem véletlenül: az itteniek szeretnék megőrizni a sziget szépségét a turisták hada elől, ezért az árakkal "tartják kordában" az ide látogatók létszámát. Ha lélegzetelállítóan gyönyörű, szikrázó színekben pompázó csodálatos környezetben szeretnétek eltölteni a nászutat, nem tudnánk ideálisabb helyet ajánlani.  Egész évben ideális úti cél, május és szeptember között van a legkevesebb eső, és ilyenkor nincs nagy hőség sem, tehát a kirándulásoknak is kedvez az időjárás. Átlaghőmérséklet nyáron: 25-28 fok, tenger: 26 fok. 
Több infó és nászutas ajánlatok itt.

3. Tenerife

Tenerife a legnagyobb és legnépesebb szigete az Afrikától északnyugatra elterülő Kanári-szigeteknek. A vulkanikus szigetcsoport Spanyolországhoz tartozik. Tenerife egész évben alkalmas a nyaralásra, bár trópusi forróságra azért nem szabad számítani a szigeten. A hőmérséklet nem igen megy 30 fok fölé nyáron sem, a tenger kb. 22-24 fokos, így ha izzasztó hőségre vágytok, ne ezt a szigetet válasszátok. Viszont a kellemes időnek köszönhetően a rengeteg kirándulási lehetőséget ki tudjátok használni, nem fogtok megfőni a napon! Ugyanakkor strandolni, napozni, medencézni is tudtok. Infók, kirándulások, szállodák, kedvezmények, tenerifei esküvők és ajánlatok itt.

4. Curacao

Curacao szigete a Karib-térségben, a Holland-Antillák szigetcsoportban található, Hollandiához tartozik. Budapestről könnyen megközelíthető, mindössze 1 (amszterdami) átszállással. Káprázatos tengerpartok, lenyűgöző építészeti remekművek, fantasztikus tengeri élővilág vár rátok, és még sok más, például a méltán híres tengerkék likőr, amely a szigetről kapta a nevét. Csodálatos módon Curacao kiesik a hurrikánok útjából, így minden évszakban bátran látogatható, ez az oka annak is, hogy búvárkodásra kiválóak vizei. Az egész évben átlagosan 25 fokos tengervíz olyannyira kristálytiszta, hogy 30 méternyire is leláthatunk. Száraz, meleg idő jellemző, október és január között eshet néha. Több infó és ajánlatok itt

5. Aruba

Aruba szigete a Karib-térségben, a Kis-Antillák szigetcsoportban található, Hollandiához tartozik. Budapestről könnyen megközelíthető, mindössze 1 (amszterdami) átszállással. Aprócska kis sziget, mindössze 32 km hosszú, és 11 km széles, éghajlata száraz. A hurrikánok elkerülik a szigetet, így egész évben látogatható! Jó a közbiztonság, kiválóak a higiéniai körülmények, az időjárás nem szeszélyes, álomszépek strandok! Száraz, meleg idő jellemző, de nincs őrült meleg, a tenger jellemzően mindig 25 fok körüli hőmérsékletű.

6. Zöld-foki szigetek

Ha egzotikus helyszínt kerestek megfizethető áron, ha nem szeretnétek napokat repüléssel tölteni, ha biztonságos, nyugalmas, békés és romantikus helyszínre vágytok, akkor megtaláltátok a megfelelőt: a Zöld-foki szigeteket. Egész évben kellemes, nyári idő van. Augusztus és október között több csapadékra lehet számítani. Előfordulhatnak szeles napok, amikor annyira erős a szél, hogy a tengerben nem lehet fürdeni a hullámok miatt, ilyenkor egy klassz kirándulást lehet betervezni az adott napra, van bőven választék a szigeteken. Több infó és ajánlatok itt.

7. Francia Polinézia (Bora Bora, Tahiti)

Magyarországtól kb. 17000 km-re a Csendes-óceán közepén az Egyenlítő alatt terül ez a közel Európa méretű óceáni részen található több mint 100 szigetet felölelő szigetcsoport, melyet hivatalosan Francia Polinéziának hívnak. A szemet gyönyörködtető türkizkék tenger, a csodálatos vízi élővilág, a hihetetlen élénk színek és az ínycsiklandozó egzotikus ízek teszik az itt töltött nászutat felejthetetlenné. Ebben a trópusi paradicsomban minden adott, hogy a legromantikusabb környezetben töltsétek el a mézesheteket.
Áprilistól októberig javasoljuk az ide utazást, de júliusban és augusztusban meglehetősen telítettek a szállodák, és drágák a szobaárak, így ha ekkora tervezitek az utazást, mindenképp foglaljatok legalább fél évvel indulás előtt. További infók itt

Bízom benne hogy tudtam egy kis ötletet adni, ha nyári nászutatokhoz egzotikus célpontot kerestek. Ha bármilyen kérdésetek van, nyugodtan írjatok nekem.

Köszönöm hogy elolvastátok, további szép napot kívánok!