Nászút Mallorcán

Sok nászutat tervezgető párral beszélgettem mostanában a megfelelő úti cél kiválasztásával kapcsolatban, és szinte mindegyikük érdeklődve kapta fel a fejét, amikor Mallorcát megemlítettem. "Ó, hát erre nem is gondoltunk!" :) Pedig érdemes számításba venni ezt a szigetet, különösen akkor, ha távoli, egzotikus szigetek nem férnek bele a költségvetésbe, de mégis szép tengerparton szeretnétek nyaralni. 

A férjemmel (akkor még csak párommal) 2013-ban jártunk itt, és így utólag visszatekintve, nászútra is tökéletes választás lett volna :) Csak akkor még nem volt aktuális a téma :) Engedjétek meg, hogy néhány személyes élményünket megosszam veletek, hátha más szemmel néztek majd erre a kis ékszerdobozra.

mallorcamix.jpg

Mallorca a legtöbb emberben - legalábbis abban aki még nem járt ott - úgy él, mint egy nyüzsgő, bulizós sziget, tele angol és német fiatal turistával. Ennél Mallorca sokkal de sokkal több. A bulizós kedvű fiatalok is megtalálják itt természetesen a helyüket (Magalluf és El Arenal üdülőhelyeken, Palma de Mallorca körzetében). Ugyanitt, a főváros közeli Can Pastillán már békésebb, nyugodtabb a környék, nincsenek diszkók, de azért teljes csendre itt sem lehet számítani esténként. A part egyszerűen mesés itt: lassan mélyülő, finomhomokos, ilyen (saját képek): 

A strandokról

Mallorcán nagyon változatos strandokkal találkozhatunk. Találunk itt meredek sziklafalakat, sziklás partszakaszokat, de jellemzőbbek a barátságos, fürödhető, homokos vagy néhol kavicsos strandok. Amit kötelező és kihagyhatatlan jelleggel ajánlok Nektek egy mallorcai nászúton: béreljetek legalább 3 napra autót, és járjátok be a sziget szebbnél szebb strandjait (még karibi jellegűt is találtok!). Mi ezt nem tettük meg, amit azóta is nagyon bánunk, így még egyszer biztosan visszatérünk Mallorcára! Néhány, felfedezésre váró strand:

Mit nyújt még Mallorca a strandoláson túl?

Elképesztően sok mindent. Világszínvonalú szórakozóhelyek, üzletek, nyári kiárusítások, színes heti piacok várják a turistákat. Látogatható vidéki kúriák, 23 golfpálya, nemzeti park, búváriskolák, vízi sportolási lehetőségek, aquapark, jachtversenyek, nyári nyilvános jazz hangversenyek, filmvetítések a katedrális oldalában... és még sorolhatnánk, hogy mennyire sok látni- és "mennivalót" rejteget ez az apró sziget. Egy nap mindenképp látogassatok el Palmába, a fővárosba, ahol egy remek napot el lehet tölteni. Számtalan hangulatos kis sikátor, kellemes környezet, klassz éttermek, érdekes múzeumok, és persze a csodálatos Katedrális vár benneteket egy izgalmas napra! Akár szervezett túra keretében, akár bérelt autóval, feltétlenül látogassatok el Valdemossába, ahol a festői utcák XVIII. századi hangulatot árasztanak, Sollerbe, a lélegzetelállító La Calobra-öbölbe, és a Formentor-félszigetet sem érdemes kihagyni. 

Néhány praktikus infó:

Ha utazási irodát választotok nászutatok megszervezéséhez, akkor az alábbiakkal érdemes tisztában lennetek.

Budapesti indulással egyhetes vagy kéthetes turnust lehet csak foglalni. 10/11 napra bécsi indulással tudtok utazni, ez árban kb. a budapesti egyhetes utakkal megegyezik, annyi a hátránya, hogy nem lesz a helyszínen magyar idegenvezető, akihez fordulhattok, csak német vagy angol nyelvű asszisztencia, illetve magyar nyelvű kirándulásokon sem tudtok részt venni (már ha ez gond, van aki pont örül ennek). Persze az irodák többsége (legalábbis mi biztosan) megad ilyenkor egy ügyeleti számot, amit bármikor felhívhattok, ha gond adódik.

Ellátásban félpanziót javaslunk, így a reggelivel sem kell bajlódni, elétek teszik, a vacsorát pedig nem kell a drága éttermekben megoldanotok. De azért legalább egyszer fogyasszatok el egy finom vacsorát a tengerparton egy jó étteremben :) Az all inclusive szerintem nem éri meg, főleg, ha sokat kirándultok, és/vagy ha nem vagytok nagy alkoholfogyasztók. A boltokban normális áron tudtok vizet, sört, bort venni, vagy egy kis harapnivalót napközben.

Szállás: Mallorcán a 3*-os szállodák is nagyon jók, tiszták, de azért figyelni kell, érdemes megnézni az utasvéleményeket például a Tripadvisoron. Nászútra inkább 4*-os szállodát javaslok, jó néhány olyan hotel is található Mallorcán, amely csak 16 vagy 18 éven felüli utasokat fogad. Mi a Miraflores 3* hotelben voltunk, igazából azoknak praktikus, akik tényleg nem tudnak sokat költeni a nászútra. A hotel nagyon kellemes, tiszta, a személyzet kedves, a szobák a tengerre néznek, a reggeli és a vacsora finom és bőséges, mindenkinek csak ajánlani tudom, akinek megfelel ez a kategória :) Az ágy mondjuk elég kemény, de hát ki akar aludni egy nászúton? :)

Miért érdemes utazási irodával intézni a mallorcai nászutat?

- Az esküvővel úgyis annyi a szerveznivaló, hogy örülni fogtok ha ezt végre kiadhatjátok a kezetekből. Foglalás után ezzel nem lesz gondotok, már csak utaznotok kell majd :)

- Több, mint valószínű, hogy olcsóbban jöttök ki, ha irodánál foglaltok. Budapestről egyedül a Wizz Air indít közvetlen járatokat Mallorcára, és nyárra már most horrorisztikus áron adja a jegyeket. Az irodák már jó előre lefoglalták az üléseket, vagy saját charterjáratot indítanak, így jó árat tudnak biztosítani a mallorcai utazásokra. Bécsi indulással pedig osztrák és német utazásszervezők kínálatát is lefoglalhatjátok az irodákban, akár nálunk is.

Itt találsz néhány budapesti indulású ajánlatot. Ha bármilyen kérdésetek van Mallorcával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel, igyekszem a legjobb tudásom szerint válaszolni.

Köszönöm a figyelmed :)

p1090412.jpg