Tipp: 5 biztonságos úti cél nászútra

A nászút kiválasztásánál sok nagyon fontos szempont kerül előtérbe: szép legyen a környezet, közel legyen a tengerpart, legyenek kirándulási lehetőségek, legyen wellnessrészleg a szállodában, stb. De mindenkinek az első helyek egyikén szerepel a biztonság, különösen most, amikor ennyi rossz dolog történik a világban. De nem csak az aktuális helyzet, hanem az adott helyszínen eleve lévő közbiztonság is igen fontos, hiszen a nászútján senki sem szeretne aggódni. Manapság azért jó pár biztonságos úti cél közül lehet válogatni, ezek közül is kiválasztottunk ötöt, melyeket szívből ajánlunk Nektek.

1. Tenerife

Tenerife a legnagyobb és legnépesebb szigete az Afrikától északnyugatra elterülő Kanári-szigeteknek.Tenerife a változatosság szigete is egyben, hiszen az egyik órában még egy hűsítő koktélt iszunk a vízparton párunkkal, majd kb. 1 óra autózást követően a Las Cañadas Nemzeti Parkban gyönyörködhetünk a vulkanikus tájban, s csodálhatjuk Spanyolország legmagasabb hegyét, a Teide-t.

tenerife-nyaralas.jpg

2. Mallorca

Sok párral beszélgettem mostanában a nászútról, és többen érdeklődve kapták fel a fejüket Mallorca hallatán: "Ó, hát erre nem is gondoltunk!". Bizony, Mallorca sokunk fejében úgy él, mint egy bulizós sziget, de annál sokkal de sokkal több! Személyes tapasztalattal fűszerezett blogbejegyzésemet itt olvashatjátok erről a mesés szigetről.

mallorcamix.jpg

3. Zöld-foki szigetek

Ha egzotikus helyszínt kerestek megfizethető áron, ha nem szeretnétek napokat repüléssel tölteni, ha biztonságos, nyugalmas, békés és romantikus helyszínre vágytok, akkor megtaláltátok a megfelelőt! Ha a mézesheteket nyugodt pihenéssel, fürdőzéssel, napozással, vízi sportok kipróbálásával szeretnétek tölteni, vagy ha órákig sétálgatnátok a néptelen tengerparton a párotok kezét szorongatva... akkor a Zöld-foki szigetek az ideális nászutas úti cél számotokra!

zold-foki-szigetek-utazas.jpg

4. Madeira

Madeira, Porto Santo és két lakatlan szigetcsoport alkotja azt a vulkáni eredetű szigetvilágot, amelyet 1419-ben fedezték fel portugál tengerészek. Madeira szigetét különleges szubtrópusi klímája és legendás természeti szépsége tette kedveltté a nászutasok körében. Csodálatos természeti környezetben hosszú kirándulások tehetők Madeira kanyargós "levada"-in. Ha nem a tengerparti fürdőzésnek szánjátok a főszerepet a nászúton, hanem inkább a kirándulások, túrázások, felfedezések állnak a középpontban, irány Madeira!

madeira-naszut.jpg

5. Karpathos

Ha görögországi nászútban gondolkodtok, de nem jutottatok dűlőre még a szigetek között, akkor olvassátok el ezt a kis beszámolót, melyet nászutas szemmel készítettem erről a turisták által alig felfedezett apró szigetről, Karpathosról. Nem kell aggódnotok, ezt a szigetet nem érinti a migránshelyzet, ide egyszerűen nincs miért jönniük. Nyugodt, csendes, békés sziget, varázslatos strandokkal!

karpathos_naszut.jpg